Познат е распоредот на натпреварите  на ракометарите на Вардар во Лигата на шампионите. Европскиот шампион ќе има тешка задача да ја одбрани титулата во група со Кил, Килеце и останатите великани.

1 коло – 14 септември (17,15 часот)
Монпелје – Вардар

2 коло – 22 септември (17 часот)
Вардар – Порто

3 коло – 29 септмеври (18 часот – локално време)
Мотор – Вардар

4 коло – 12 октомври (17,15 часот)
Вардар – Кил

5 коло – 19 октомври (17,15)
Веспрем – Вардар

6 коло 3 ноември (19 часот)
Вардар – Мешков

7 коло – 9 ноември (17,30)
Вардар – Кјелце

8 коло – 13/17 ноември
Кјелце – Вардар

9 коло – 23 ноември (18 ч. – локално време)
Мешков – Вардар

10 коло – 1 декември (17 ч.)
Вардар – Веспрем