Данела Арсовска ја доби поддршката од скопјани. Според неофицијални информации од аналитичкиот центар на ВМРО-ДПМНЕ, Ар5совска е избрана за нов градоначалник.

Ацо Ристов од Радовиш, Тони Коњановски од Битола и Кирил Пецаков од Охрид се нов градоначалници дознава „Пресинг ТВ“ од партски извори.

И во останатите градови како и во Скопје ВМРО-ДПМНЕ има голема предност.