По завршување на продолжениот карантински викенд заради заштита од ширење на коронавирусот, ќе се врши интензивна дезинфекција на улиците, јавните површини и станбените објекти на територија на Општина Охрид, кажаа од Општинскиот кризен штаб.

Викендов во Охрид има околу 5.000 гости, главно од Скопје, Тетово, Куманово, каде е во тек тридневниот полициски час, и од други градови. Сместени се во викенд-станови и во куќи на охриѓани.