Премиерот на Бугарија Кирил Петков на 18 јануари ќе допатува во Скопје на официјална посета на Република Македонија.

Во бугарската делегација се највени министерката за надворешни работи Теодора Генчовска, министерот за транспорт и врски Николај Сибев и потпретседателот на Народното собрание Кристијан Вигенин.

Пеков требаше претходно да допатува во посета на Македонија, но таа беше одложена откако тој и претседателот Румен Радев, беа во задолжителна изолација поради контакт со лице заразено со корона вирусот.

Петков излезе од карантинот откако доби негативен ПЦР тест.