Одбраната на обвинетите во случајот „Насилства пред општина Центар“ побара од судот да бидат испитани сведоците кои тие ги бараат. Тоа се Ивица Коневски, Кирил Божиновски како и Мартин Протугер и владиката Агатангел.

Миле Јанакиевски пред судот рече дека предложиле 15 сведоци, а не бил прифатен ниту еден.

Сведоците треба да потврдат дека некој друг, а не ВМРО-ДПММЕ е организатор на протестот – рече Јанакиески.