Поранешниот премиер Зоран Заев од вчера има право да користи државни привилегии онолку време колку што бил на функција, односно четири и пол години.

Во изјава за порталот А1он тој изјави дека нема да го искористи правото на апанажа, ниту тоа на автомобил и возач. Вели дека делумно ќе го искористи само правото на обезедување и тоа ретко. Тој има право на шест бодигарди, кои може самиот да ги одбере за да го чуваат 24 часа.

Ќе се вработам во семејните фирми, па ќе користам возило од некоја од фирмите, таму ќе земам и плата, па нема да користам апанажа, вели Заев за порталот