Според податоците на ВМРО-ДПМНЕ, коалицијата „Можеме“ на СДСМ е во блага предност.

Имено СДСМ има освоено 48 пратенички места.

ВМРО-ДПМНЕ 47, ДУИ 13, Алијанса за Албанците 10 и Левица 1 пратеничко место.

Во ИЕ 2 ВМРО-ДПМНЕ има освоено 35.09% од гласовите, а СДСМ 33.88%.

Во Изборната единица 3 ВМРО-ДПМНЕ има освоено 47.04% од гласовите, а СДСМ 42.82%.

Тесна битка се води во ИЕ 4. Таму 45.67% од гласовите има освоено ВМРО-ДПМНЕ, а СДСМ 46.39%.