Пратеникот Антонио Милошоски на Фејсбук објави делови од измените на Законот за заштита од заразни болести.Тој објаснува дека во него нема ниту една мерка за заштита од Ковид-19 туку се предвидени само казни.

Нема ниту една мерка за хроничните болни.Ниту една мерка за зајакнување на државните здравствени институти за тестирање на населението.
Нема мерка за поддршка на медицинскиот персонал и ургентна дополнителна обука и едукација.Нема мерка за поефтино тестирање на пензионерите како поризична категорија.
Нема мерка за широк опфат на тестирање на општините со поголем број на заразени.