ако вчера Беса го информираше претседателот на Собранието дека во идинина нема да бидат дел од пратеничката група од Коалицијата „Можеме“ туку ќе настапува самостојано, тоа се уште не можат да го направат.

Според собранискиот „Деловник“ пратеничка група може да формираат најмалку пет пратеници. Беса во Парламентот има четворица, лидерот Касами, Кастриот Реџепи,Фадиљ Зендели и Бастри Бајрами.

Тоа значи дека за да оформат пратеничка група ќе им треба уште најмалку еден пратеник кој може да дојде од било која партија, без разлика дали е во власт или опозиција.

Реџепи вчера за „Република“ рече дека самостојното делување не значи дека тие ја напуштаат владејаката коалиција.