Македонија протера уште еден руски дипломат од земјава.

Според информациите се работи за воено аташе.

Од македонското Министерство за надворешни не ја негираат веста.

Ги преземаме сите мерки согласно виенската конвенција за дипломатски односи со цел да се заштити националната безбедноста на РСМ, како и соодветно да ја заштитиме улогата и одговорноста на земјава како членка на НАТО – велат за „ТВ24“ од МНР.