Во вчерашното издание на емисијата „Јади бурек“, гостуваше пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Рашела Мизрахи, која истакна дека Заев врши ретуширање на историјата за политички потреби, па го праша премиерот Заев дали е свесен колку е навредена еврејската заедница во Македонија.

-Ретуширање на историјата поради дневно политички потреби не може да се дефинира во ниеден договор како говор на омраза, па по ова би прашала Заев знае ли колку е мојата заедница навредена од договорот – праша Мизрахи