Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски, изрази поддршка за референдумот за поништување на договорот со Бугарија со кој се прави асимилација и бугаризација на Македонија.

Договорот со Бугарија е штетен, затоа истиот треба да биде отфрлен на референдум, за да нема дополнителни понижувања за Македонија! – порачува Милошоски.