Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на Фејсбук ги искоментира преговорите на власта со Бугарија.Според него, најважно е они кои имаат концесии да не преговораат за ова чуствително  прашање бидејќи е очигледно дека освен за историјата преговарале и за бизниси.