Создадоа власт со повеќе министри Албанци од Македонци, за утре да нè дејтонизираат со Бугари во Устав, алармира активистот Ивор Мицковски.

Сè обратно направивте, наместо граѓанско општество оваа држава се подели на етнички трла каде секој си гледа како да освои институции, тендери, вработувања и шанса за лоповлук.
Нова држава утре да ни дадат за 10 години ќе ја поебеме.
Оваа е сјебана до непоправливост, му порача тој на власта.