Вицепремиерот за спроведување на Рамковниот оговор Хазби Лика и  Министерот за економија Кресник Бктеши ќе бидат сменети. Како што објави Телма на местото на Хазби Лика, можно е да дојде Атила Реџепи, поранешен директор на тетовската болница, додека сегашниот министер за економија, Крешник Бектеши, може да биде заменет со Аргетим Салиу, професор на универзитетот Мајка Тереза.

Премиерот Заев како што се вели во текстот чекал коалициксите партнери да повлечат свои кадри од владата.