Обвинителството читаше комуникација помеѓу Бојан Јовановски и извесен Петар на српски јазик. Тие разговараат за часовник „ролекс дејтона“ што Бојан сакал да го купи. Во пораките тие разменуваат мислење дали е тоа вистинскиот часовник што го бара како и сумата колку би чинел.

Во една од пораките како цена пишувало 74.500.

Потоа Петар го прашува дали треба нешто да се изгравира нешто, а Боки ми враќа дека треба да стојат иницијали З.М.