Во текот на изминатото деноноќие на територијата на државата регистрирани се 647 прекршоци по однос на мерката за носење лична заштита на лице, информира МВР.

Министерството за внатрешни работи исто така апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со ковид-19.