Вечерва Тетово е обоено во црвено.Но, грешите ако мислите дека се навива за македонската репрезентација.Таму се прославува денот на албанското знаме, со бакљи, огномети и пеење на навивачки песни.

Македонското знаме никаде го нема но зградите, терасите, кафулињата, улиците се преплавени со албански знамиња..

Погледнете