едумте пожарникарни возила кои учествуваа во гаснењето на пожарот во Рагуза успеале да го локализираат пожарот, но тиој се уште е активен, потврдуваат за Република пожарникари кои учествуваа во гаснењето.

Според нивните искази, опасност веќе нема за повторно ширење на огнот

Во моментов пристигна и едно возило на брзата помош. Немам потврда за повредени. Засега сигурно помош ќе му биде пружена на човекот  кој беше заглавен во лифтот, вели репортерот на Република од теренот.

Со пожарните возила во исто време пристигнаа две амбулантни возила, но набрзо си заминале. Ова возило е дополнително повикано, потврдуваат од ѓители на околните згради, кои потресени од силниот тресок ги затекнавме пред своите згради.