Во моменти кога премиерата на неговиот дебитанстски филм „Ругање со Христос“ предизвика бура во јавноста, со дилеми дали ќе биде забранет за прикажување или не, што на крајот не се случи, режисерот Јани Бојаџи оствари средба со претседателот Ѓорѓе Иванов.

На средбата, Бојаџи разговарал со македонскиот претседател и добил поддршка во напорите да се бори против цензурата.

Поддршка за Јани Бојаџи

Posted by ЃОРГЕ ИВАНОВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА on Tuesday, October 9, 2018