Повеќе од една недела индиски лекар во Украина, разурната од војна, е во подрум на една куќа со своите миленици, диви мачки – црн пантер и јагуар.

Гирикумар Патил, кој купил две мачки од зоолошката градина во Киев, вели дека нема да ја напушти куќата без своите миленици. Тој живее повеќе од шест години во Северодонецк, мал град во регионот Донбас во источна Украина.

По почетокот на конфликтот, Гири, кој е самец, излегува од својот тесен подрум само за да купи храна за своите мачки – мажјакот јагуар има 20 месеци, а женскиот пантер е шестмесечно младенче.

Гири досега изјави дека купил 23 килограми овчо, мисиркино и пилешко месо од соседните села по четири пати повисоки цени од вообичаените.