Александар Кнежевиќ, коавтор на култниот филм „Се гледаме во некролог“,  откри како изгледало снимањето во средината на 90-тите! Тоа е фил во кој криминалците зборуваа за својот бурен живот. Набрзо беа и убиени на ист начин како што си опишаа во филмот.

– Местото на снимањето секогаш се договараше во последен момент. Невозможно беше да се предвиди какви услови ќе најдеме на снимањето, како нашите соговорници ќе реагираат на попровокативни прашања, како ќе се однесуваат кога првпат во животот ќе се најдат пред камера.-изјави режисерот.

Кнежевиќ нагласува дека Аркан никогаш не прифатил да се појави во филмот и сигурно претчуствувал што ќе му се случи неколку години подоцна.