Секој вработен во управата за контраразузнавање доколку аплицира за превземање во Агенцијата за национана безбедност ќе мора да потпише согласност дека ако се бара полиграфско тестирање дека нема да го одбие.

Ова денеска го најави Претседателот на Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите,Емил Димитриев.

Според него, одбивањето на кандидатот ќе значи престанок на работниот однос по автоматизам и оти тоа се прави по примерот на Хрватска.