Денеска спроведена е стандардна процедура на институциите во Унгарија откако криминалната и рекетарска влада во Македонија поднесе барање за екстрадиција.

Судот го разгледа барањето за екстрадиција и одлучи да не го прифати, напиша Груевски на ФБ.

Судот во Будимпешта денес го одби барањето за екстрадиција на Никола Груевски доставено од македонските власти.