Ковачевски денеска имаше  заедничка прес-конференција со претседателот на Социјалдемократската партија на Германија, Ларс Клингбеил.

Но, посочениот социјалдемократ во својата земја има само два посто рејтинг, покажуваат последните анкети.

Јака поддршка, нема што.