Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Трајче Димков, смета дека Македонија ја фатила еврејската клетва-да имаш па да немаш и дека не знае друг пример на народ на светот кој самиот си го менува името.

Тој е убеден дека на Република Македонија и се случува национална катастрофа.

Погледнете го обраќањето на Димков.