Александар Зверев  се пласираше во финалето на Ролан Гарос е херој на сите луѓе на планетата кои страдаат од дијабетес тип 1.Ова е тешка и смртоносна автоимуна болест која најмногу ги погодува децата и најмладите.

Најважна е дисциплината, и во исхраната и во начинот на живот. Луѓето со дијабетес тип 1 мора да инјектираат инсулин во телото преку пена или пумпа, бидејќи нивниот панкреас не произведува бета клетки.

 

Сите оние кои немаат сензор треба да се боцкаат барем четири пати за да го измерат нивото на шеќер во крвта, а потоа повторно да инјектираат инсулин.

Германскиот тенисер со руско потекло добил дијабетес уште како осумгодишно момче. Тогаш прогнозите биле мрачни за него, бидејќи  му велеа дека никогаш нема да може да стане врвен тенисер. Александар Зверев ги увери сите и покажа дека секој дијабетичар може да биде успешен во која било гранка од животот како и секој друг човек.

Шарипова тврди дека Зверев физички ја малтретирал и покрај неговата официјална изјава во која тој ги нарече обвинувањата „неосновани и невистинити“.

„Прв пат бев во Монако во неговиот стан“, рече таа. „Сакав да заминам затоа што навистина се скаравме. Стоев во ходникот, а тој ми ја удри главата во ѕидот “, рече Шарипова.