Денеска во 13 часот денеска е најавен протест, а се организира по под мотото „Против двојни стандарди и против дискриминација и сегрегација на Албанците“ , пишува Шења.

Како што за телевизијата појаснува Шпетим Положани, протестот е организиран од Здружението за политички затвореници, заедно со Советот на семејства на лица кои се осудени и затворени, вклучувајќи ја и групата осудена за вооружениот напад во „Диво Насеље“.

Како збирно место се посочува плоштадот Скендербег во Скопје, а потоа се очекува протестантите да се упатат кон Кривичниот суд.