Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска заработи кривична пријава за злоупотреба на службената положба според член 353 од КЗ. Пријава е поради незаконско поставување на в.д директори на МКЦ и Зоолошка градина

Во рок од една година Арсовска постави тројца директори на Зоолошката градина. Прв беше Кристијан Стаменов кој беше сменет оти закла 15 коњи, па на негово место дојде Драган Илиевски, а сега трет директор е Попов.