Изградивме 1.300км нови патишта во последните 5 години, објави денеска премиерот Димитар Ковачевски.

Градиме квалитетна инфраструктура која на долг рок ќе придонесе кон нашиот економски развој и ќе овозможи подобар живот за сите.

Градиме патишта кон нашата европска иднина.
Нема недостижна цел!, порача тој.