Од 90,18% обработени гласови албанските претседателски кандидати Бујар Османи и Арбен Таравари вкупно освоија 189.678 гласови. Силјановска има над 320 илјади гласови, а Пендаровски 159 000.

Според оваа статистика, доколку Албанците настапеа со еден кандидат, Пендаровски ќе исппаднеше во првиот круг, а противкандидат на Силјановска во вториот круг ќе беше Албанец.