Koвачевски треба да одговори кои се причините поради кои го одбегнал служењето на воениот рок. Документот за неспособноста беше потрден и сег да се види кои се причините, бара од премиерот политичкиот аналитичар Владмир Божиновски.

Очигледно е дека има промена во ставот.Она што нас не интересира зошто има промена на ставот односно дека заради факултетот кое е дека е ноторна лага.Во однос на тоа зошто не бил во војска треба да излезе и да објасни.Исто како Заев кои се иста генерација и тој не бил во војска.Тоа се двајцата премиери кои направија најмногу за обезличување на државата-смета Божиновски за „Република“ и „Пресинг ТВ“.

Целото интервју со Божиновски ќе биде објавено утре.