Бојан Јовановски-Боки 13 во подкастот „Лазаров“ зборуваше  за СДСМ и дека таа партија е историска грешка во која  тој учествувал како симпатизер.

СДСМ нема идеологија.СДСМ денеска е секта која се убива меѓу себе. По овие избори, СДСМ нема да постои како партија“, рече Јовановски.