Бојан Јовановски во вчерашното писмо ја начна и темата за случајот „27 април“ и за тоа како обвинителката за организиран за организиран криминал Вилма Русковска ја водела истрагата.Боки тврди дека Русковска правела корекции за време на истрагата.

А, да Вилма наскоро ќе излезе и доказ какви верзии си пишувала за обвинението за предметот 27ми април и какви корекции си правела за време на истрагата, доказ за селективно и паушално обвинување на лица во тој предмет. (твојот заменик обвинител ми ги испраќаше овие информации за предметот 27ми и се грозеше од твојата работа-пишува Јовановски

Тој го праша и обвинителот Јовевски дали ќе постапи согласно закон или пак и ќе се приклучи  кон обвинителскиот одрон на Русковска???