Павле Богоевски се уште размислува дали по крајот на пратеничката кариера ќе побара апанажа. Но, за Богоевски е позначајно што и Никола Груевски има право на апанажа бидејќи тој си поднесе оставка а не беше разрешен од функцијата.

Од собраниските служби досега нема стигнато никакво барање од Груевски за апанажа.