Пратеничката група на Беса од денеска во Собранието нема да биде со СДСМ, потврдува за „Пресинг ТВ“, пратеникот Кастриот Реџепи.Пратениците од движењето Беса го информирале претсеателот Џафери дека наместо во парламентарната група „Можеме“ ќе дејствуваат посебно.

Ние сме дел од владејачкото мнозинсто но како најголем партнер после СДСМ во коаалицијата „Можеме“ ние ќе делуваме како група на пратеници на движење Беса.Ова не подразбира никакво напуштање туку поеефективно делување во Собранието-ги објаснува причините Реџепи.

Беса со Собранието е преставена со четворица пратеници.