Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ на прес конференција објасни дека одговориле на предлогот на власта за формирање на ново обвинителство на предлог на власта кој произнесе од лидерската средба. Тој не исклучува неделава нова средба на работните групи.

Тој нагласува дека стојат на ставот дека тоа обвинителство кое било во рамките на Јавното обвинителство и кое ќе го раководи предлог на опозицијата треба да гони и стари и нови случаи како што е последниот „Рекет’.