Пратеникот на ДУИ Џеват Адеми  очигледно игра со отворени карти, па на извршната власт и порача метлата да почне од вицепремиерот Кочо Анѓушев.

Загрижувачки е впечатокот, не фактот, дека вицепремиерот за економски прашања странските инвестиции ги ориентира кон централна и источна Македонија, тоа е скандалозно. Чистката на Заев треба да почне од него“, рече Адеми.