Фолк пејачот Дарко Лазиќ е приведен во местото Брестач. Тој управувал „Порше панмера“ без возачка дозвола. Возачката му е одземена откако тој минатата година направи сообраќајна несреќа по која едвај остана жив.

Тој е однесен во полицијата и отако ќе биде сослушан од истажен судија ќе биде одлучено дали ќе му биде одреден притвор.