Чикого деновиве го зафати големо невреме и студ.Температурите паднаа и до -50 степени под нулата па поради тоа е прогласена вонредна состојба. Не работат ниту градинките и училиштата а бездомниците се згрижени во прифатни центри.

Еден жител на градот сликовите покажа како е да се живее на минус 50 степени.Тој во дворот пред својата куќа истури бокал со вода во воздух и водата за само неколку моменти се претвори во мраз.

Погледнете.