Постојат многу теории за тоа што го прави успешен брак и среќно семејство. Ести Вилијамс (25) од Вирџинија, САД, смета дека жената е заслужна за среќата и благосостојбата во домот.

Затоа поминува по пет часа дневно во кујна и вели дека нејзината работа е да му го олесни животот на сопругот.

Таа верува во традиционалната поделба на улогите и тврди дека мажот треба да биде тој што го храни и штити неговото семејство, додека жената треба да ја преземе улогата на домаќинка.