Цеца Ражнатовиќ реши да помине неколку дена во своето родно село. Таа е горда на своето потекло и секогаш истакнува дека израснала во Житораѓа.

Нејзината родна куќа е една од најубавите во селото и посетителите ја загледуваат со надеж дека од пенџерето можеби ќе им мафне и Светлана.