13 години по загинувањето нашата икона Тоше Проески доби вечно почивалиште какво што заслужува. На Гумење денеска му беше искажана почит, на денот кога трагично загина во Нова Градишка.

На надгобната плоча е испишано само годината на раѓање, бидејќи како што велат Тоше може да има само раѓање а не и смрт.

 

Сега Тоше има вечен дом кој неговите фанови ќе продолжат да го посетуваат а Македонија никогаш нема да го заборави.