Пејачката Тања Савиќ проговори за животот со сопругот Душан и за неговата борба со алкохолизмот. Таа вели дека и децата самите му говореле „тато немој да пиеш“. Таа вели дека ветувањето му траело до следното пијанство.

Ситуацијата ја отежнуваше тоа што тој кога ќе се налутеше стануваше незгоден.Сите жени кои поминале некое време со него знаат за што зборувам. Тој се разбира дека родителите прават модел на однесување кои децата потсвесно ги усвојуваат. Не сакам и тие еден ден така да се однесуваат со своите сопруги. Сакам тоа да го спречам ако веќе не е доцна-раскажува пејачката.