Тамара Вучиќ, сопруга на претседателот на Србија, Александар Вучиќ, ја посети Исламската Република Иран.

За време на оваа официјална посета, Тамара смени неколку изданија, и се обиде да го направи тоа во духот на традицијата на оваа блискоисточна земја.

Првата дама на Србија блесна во свилени панталони со широки ногавици, и туника која доаѓа во комплет со нив, која е украсена со пуфнати ракави. Исто така, почитувајќи ги иранските обичаи, долгата коса ја покрила со шал.