Сопругот на Никола Пишек, познатиот историчар на уметност Видоје Ристовиќ  кој ненадејно почина на маса за масажа, како што дознава Република.рс, таа вечер бил со својата љубовница Д.Б.(41).

 

Таа му била и масерка  и една година била во врска со Видоје Се криеле затоа што Видоје бил во брак со Николина со која живеел на релација Белград-Загреб.

 Видоје е пронајден мртов во стан во Ѕвездара, каде Д.Б му давала услуги за масажа. Сепак, таа му беше девојка, не беше само масерка. Каде на друго место сте слушнале некој да оди на масажа на полноќ! Тие двајца се долго време заедно, мислам околу една година, само што се криеше откако е во брак со Николина. Како што слушнав, двајцата биле интимни, поради што на Видоја наеднаш му се слошило и за жал набрзо починал-раскажуваат соседите кои често ги гледале заедно