Слободан Живојновиќ, сопругот на Лепа Брена потсети низ што поминало неговото семејство кога беше грабнат синот Стефан. Тој во 2000 година беше киднапиран од страна на Земунскиот клан и беше ослободен по неколку откако платија милионска сума.

Тој вели дека ја разбира болката на малиот Петар кој исто така беше киднапиран па ослободен и оти тоа е болка со која ќе живеат цел живот.

Апсолутно ги разбирам родителите на Петар.Мојата фамилија се соочи со истото пред 19 години. Тоа се тешки работи и таа лузна ќе ни остане до крајот на животот.