Абдул Матин од Брунеи со години важеше за најпосакуваниот млад принц, а сега е откриено дека се жени  со девојка со хрватски корени. Кралската венчавка ќе се одржи во јануари следната година, а за мистериозната Аниса Иси-Калебиќ се знае многу малку.

Нивната љубовна приказна започнала откако се запознале преку пријатели. Аниша потекнува од познато брунејанско семејство, нејзиниот дедо Пехин Датук Хаџи Иса бил советник на локалниот султан и ко-основач на авиокомпанија.

Презимето на Калебиќ потекнува од островот Шолте, а неколку од нив денес живеат во Сплит и Пула.