Здравко Чолиќ е многу врзан за семејството иако не сака јавно да го експонира. Тој има брат кој се вика Драган и се многу блиску. Драган има ресторан во Белград и тој го има оригиналниот репепт за подготвување на сараевски ќебапчиња.

Чола често со сопругата и ќерките знае да отиде во ресторанот на братот и заедно да уживаат во добрата храна.