Бразилската политичарка која предизвика внимание со својот изглед добива закани дека ќе биде силувана. Ана Паулина Силва вели дека покрај заканите дека ќе биде силувана добива и смртни закани и оти е исплашена и заканите ги пријавила во полицијата.

Таа не знае која е причината но вели дека ќе продолжи да ги застапува политичките ставови кои ги има но и со носење длабоко деколте.